Werken

Om in uw levensonderhoud te voorzien heeft u geld nodig. Door te gaan werken verdient u voldoende geld waarmee u alles wat nodig is kunt betalen. Het loont zich altijd meer om te gaan werken dan in een uitkeringssituatie te blijven zitten. Als u werkeloos bent kunt u zich aanmelden bij het UWV. Het UWV begeleidt mensen die werkzoekende zijn. 

Werken in Nederland

Als u als buitenlanders wilt gaan werken in Nederland moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. In de bijbehorende artikelen wordt hierover meer informatie gegeven. Ook geven wij u graag meer informatie over solliciteren en het werken in loondienst. Zo moet een werkgever u een contract aanbieden en mag u niet minder verdienen dat het minimumloon. Voor werkende ouders zijn er in Nederland extra voorzieningen. Zo kunt u recht hebben op kinderopvangtoeslag als u uw kinderen naar een kinderdagopvang brengt. 

Werken als zelfstandige

Steeds meer mensen werken niet meer in loondienst maar als zelfstandige. Als zelfstandige heeft u uw eigen bedrijf. Bedrijven kunnen u inhuren voor een project of voor een aantal uren per week. Particulieren kunnen u ook inhuren voor klussen. Voorbeelden van branches met veel zelfstandige zijn de techniek en dienstverlening. Werken als zelfstandige heeft voor- en nadelen.