Studiefinanciering

Studiefinanciering

Studenten kunnen in Nederland geld lenen om hun studie te bekostigen. Wanneer ouders een laag inkomen hebben kunnen studenten recht hebben op een aanvullende beurs. De bedragen die maandelijks worden uitgekeerd voor de aanvullende beurs zijn een gift. Geld wat wordt geleend tijdens de studie moet worden terug betaald.

Studiefinanciering aanvragen

U kunt studiefinanciering aanvragen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. (DUO). Studiefinanciering bestaat uit 4 onderdelen: lening, studentenreisproduct, aanvullende beurs en collegegeldkrediet. Het studentenreisproduct wordt na het behalen van uw diploma omgezet in een gift. Studiefinanciering moet u aanvragen voor uw 30ste. U mag naast de studiefinanciering onbeperkt bijverdienen. Het collegegeldkrediet is een extra bedrag dat u maandelijks kunt lenen voor het betalen van de jaarlijkse collegegeld. Studenten hebben in Nederland recht op een studentenreisproduct. U kunt gratis gebruik maken van het openbaar vervoer om uw school of stageplek te bereiken.

Recht op studiefinanciering

Mensen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben kunnen ook in aanmerking komen voor studiefinanciering. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kunt u kijken of u in aanmerking komt voor studiefinanciering. 

Terug naar overzicht