Online betalen

Online betalen

Als u producten koopt via het internet is het gebruikelijk om deze aankoop online te betalen. Er zijn heel veel methodes waarmee u online kunt betalen:

Enkele grote webwinkels bieden u de mogelijkheid om achteraf te betalen. Bij de meeste webwinkels zult u bij het plaatsen van uw bestelling meteen moeten online moeten betalen.

Veilig online betalen

Als u online betaald is het belangrijk na te kijken of u zaken doet met een betrouwbare webshop. Op het internet zijn webshops actief die u een mooie aanbieding doen maar nooit producten leveren. U kunt checken of websites zijn voorzien van een keurmerk en of u recensies kan vinden. Daarbij is het ook belangrijk om kritisch te blijven. Ziet u een aanbieding voor een nieuwe Ipad die slechts 100 euro kost? Dan kunt u ervan uitgaan dat er iets niet klopt. U doet er ook verstandig aan door uw  anti-virusscanner regelmatig te updaten. U kunt zelf actie ondernemen zodat u veilig online kan betalen. U loopt zo minder risico om opgelicht te worden.

Opgelicht op internet

Bent u toch opgelicht op het internet? Dan is het belangrijk om altijd aangifte te doen bij de politie. Als er meerdere aangiftes lopen tegen een persoon heeft u kans dat de politie verder onderzoek gaat doen. Soms kan uw bank u ook helpen bij fraude. 

Terug naar overzicht