Onderwijs

U en uw kinderen kunnen leerplichtig zijn in Nederland. Het is voor kinderen vanaf 5 jaar verplicht om deel te nemen aan het basisonderwijs. Voor de leeftijd van 5 jaar kunt u uw kind naar een peuterspeelzaal brengen. Op de peuterspeelzaal kan uw kind onder toezicht spelen met andere kinderen. In Nederland is er speciaal onderwijs voor kinderen met een beperking of kinderen die extra zorg nodig hebben. 

Studeren in Nederland

Iedereen heeft in Nederland de vrijheid om een studie te volgen als hij of zij wil. Aan het hoger onderwijs kunt u ook een opleiding volgen die uitsluitend in het Engels wordt gegeven. Heeft u hulp nodig bij het maken van de juiste studiekeuze? U kunt op internet diverse keuzetesten doen. Ook kunt u de websites bezoeken van hoge scholen in Nederland. 

Nederlands leren kan ook thuis, via een thuisstudie. Volg bijvoorbeeld een taalcursus bij NTI

Onderwijs Nederland

Wij geven u graag meer informatie over het onderwijssysteem in Nederland. In Nederland kennen we verschillende soorten onderwijs. Zo is er onderwijs dat speciaal is gericht op kinderen en er is volwasseneneducatie. Het volgen van een taalcursus voor anderstaligen behoort tot de volwasseneneducatie. Onderwijs volgen in Nederland kost vaak geld dat uzelf moet betalen. Soms kunt u een tegemoetkoming ontvangen.