Kranten en televisie

Kranten en televisie

Wie thuis een krant wil ontvangen kan, tegen betaling, een abonnement nemen. Kranten zijn ook te koop in winkels of bij een kiosk. Op sommige plaatsen, maar in ieder geval op de grote stations, worden internationale kranten verkocht. Veel kranten zijn ook op internet te lezen en u kunt tevens de App gebruiken om de krant op uw telefoon of tablet te lezen.

Uitzendingen op televisie en radio worden verzorgd door landelijke, regionale en lokale omroepen en de Wereldomroep. Daarnaast zijn er commerciële zenders. Wie lid wordt van een omroep ontvangt een programmablad. Sommige programmabladen zijn te koop in de winkel. In veel kranten wordt ook een programmaoverzicht gepubliceerd en online of op een app kunt u ook het programma-overzicht vinden.

Vrijwel iedereen heeft toegang tot een programma-aanbod via de kabel of glasvezel. Wie in een gebied woont waar geen kabel ligt of wie extra buitenlandse zenders wil ontvangen, kan een schotelantenne plaatsen. Soms moet u hiervoor een vergunning bij de gemeente aanvragen.

Terug naar overzicht