Juridische hulp

Juridische hulp 

Als u een conflict heeft kunt u in Nederland terecht bij verschillende instanties voor advies. In Nederland is het gebruikelijk om eerst zelf te proberen om een situatie op te lossen. U kunt een conflict hebben met een persoon of met een bedrijf. 

Consuwijzer

Consuwijzer is een informatieplatform wat de overheid in beheer heeft. Consuwijzer is bedoeld voor consumenten die een geschil hebben met bijvoorbeeld een winkel. U kunt een product hebben gekocht wat niet voldoet aan uw verwachting of wat kapot gaat binnen de garantie termijn. Op de website vindt u informatie over uw rechten en plichten. U kunt op de website ook voorbeeldbrieven downloaden. U kunt Consuwijzer ook telefonisch bereiken met al uw vragen en klachten.

Juridisch loket

Het Juridische loket verzorgt juridische hulp aan iedereen die een laag inkomen heeft en weinig vermogen. Op de website van het Juridische loket kunt u zien of u in aanmerking komt voor hulp en advies. Het Juridische loket is dagelijks telefonisch te bereiken. Het Juridische loket heeft ook fysieke locaties. De openingstijden en adressen kunt u terug vinden op de website.
Als u een rechtsbijstandverzekering heeft kunt u hiermee contact opnemen en om advies vragen. Voor juridische hulp kunt u bijvoorbeeld ook terecht bij een advocaat. Advocaten hebben meestal een specialisme zoals bouwrecht of arbeidsrecht. 

Terug naar overzicht