Cultuur en vrije tijd

In Nederland hebben de meeste mensen op zaterdag en zondag vrij van het werk. Natuurlijk zijn er ook mensen die in het weekend moeten werken zoals politieagenten en artsen. In uw vrije tijd kunt u activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een museum bezoeken of gaan sporten. 

Vrije tijd

In uw vrije tijd kunt u bijvoorbeeld een bibliotheek bezoeken. In een bibliotheek is iedereen welkom. Ook niet-leden kunnen in de bibliotheek boeken en kranten lezen. Vaak komen in het weekend op tv leuke films. U kunt ook een bioscoop bezoeken waar de nieuwste films draaien. Vooral in het voorjaar en in de zomer worden er buiten veel activiteiten georganiseerd. Soms zijn deze activiteiten gratis toegankelijk.

Sport en vrije tijd

Veel mensen gebruiken hun vrije tijd om tijd door te brengen met familie en om leuke activiteiten te ondernemen. Er zijn ook mensen die in hun vrije tijd vrijwilligers werk doen. Zij helpen bijvoorbeeld bij het uitserveren van maaltijden in een bejaardenhuis of helpen een vluchteling met het leren van de Nederlandse taal. Iedereen kan lid worden van een vereniging. Dit kan bijvoorbeeld een politieke partij zijn of een sportclub. Veel mensen zijn lid van een sportvereniging zoals de plaatselijke voetbalclub.